Köpa bärbar dator

12 Sep

Jag köpte en bärbar dator när jag gick i gymnasiet. Det var en så kallad netbook för 2000 kr. Den fungerade utmärkt för att använda internet, och ännu bättre när jag gick från Windows XP till Linuxbaserade operativsystem. Till saken hör dock att skärmen bara är 10,1 tum stor, så det är väldigt svårt att arbeta med saker där man behöver ha en bra översikt, som programmering.

Min pyttelilla dator framför min ganska mycket större skärm hemma

Ingen kurs på KTH kräver att man har en egen bärbar dator, men det kan vara bekvämt ändå. Jag har använt min för att koda när jag åkt tåg och när det inte funnits någon plats i datorsalarna.

Jag hade bestämt mig för att köpa en dator under sommaren, men eftersom jag oftast var hemma så kände jag inget behov av det. Nu när terminen har börjat och man ser laptops här och där, däremot! Många tar anteckningar på föreläsningar på sina datorer, men det har också en baksida: Det är lätt att tappa fokus när man har Facebook öppet samtidigt som man försöker lyssna… Så det finns ju fördelar med att inte ha en fräsig dator!

Jag känner ändå att jag vill ha en ny laptop. För 2000 kr får man idag bra mycket mer än vad jag fick (för många år sen), så det verkar nästan dumsnålt att låta bli. Dessutom får man som student erbjudanden från flera olika datorförsäljare, så det är nog bäst att passa på.

Då blir jag förstås tvungen att skaffa ett nytt datorfodral också!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: